Back

Επίσκεψη στο Foundling Museum

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, στα πλαίσια της δράσης μας “Περπατώντας στα Μουσεία του Λονδίνου”, είχαμε την χαρά να επισκεφθούμε έναν υπέροχο μουσειακό χώρο του Λονδίνου, το Foundling Museum.

Το μουσείο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, διηγείται τη ιστορία των εγκαταλελειμμένων παιδιών του 18ου αιώνα. Παράλληλα, τη δράση ενός πολύ σημαντικού ιδρύματος, του Foundling Hospital, το οποίο για αιώνες (και μέχρι πρόσφατα) φρόντιζε για την προστασία των άτυχων παιδιών και τη διευκόλυνση των οικογενειών τους.

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικά έργα τέχνης όπως αυτά του καλλιτέχνη και ευεργέτη του ιδρύματος, William Hogarth, μια μοναδική συλλογή με αντικείμενα και έργα του συνθέτη George Frideric Handel, αλλά και ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δωμάτια σε στυλ ροκοκό στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της δράσης, Ελένη Χασιώτη, για την ξενάγηση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι οποίες άνοιξαν συναρπαστικές συζητήσεις μεταξύ των μελών της κοινότητάς μας.

Στοιχεία επικοινωνίας σχετικά με την δράση:

Ελένη Χασιώτη,

Head of Community

eleni@greeklibrary.org

Φωτογραφίες: www.narrostudio.co.uk

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy