Back

«Στα Ίχνη της Χαμένης Καρυάτιδας» μουσειοπαιδαγωγική δράση

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00-12:00 ώρα Αγγλίας πραγματοποιήθηκε η μουσειοπαιδαγωγική δράση «Στα Ίχνη της Χαμένης Καρυάτιδας» στο Βρετανικό Μουσείο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η δράση συνδιοργανώθηκε από τη Greek Children’s Library of London και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Τα παιδιά στο Βρετανικό Μουσείο χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε ένα κυνήγι θησαυρού αρχαιοελληνικών εκθεμάτων αναζητώντας τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στην Καρυάτιδα. Την ίδια ώρα, τα παιδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκαν στο μουσείο, έμαθαν για τις πέντε Καρυάτιδες και έπειτα δημιούργησαν ζωγραφιές με τη μορφή της χαμένης Καρυάτιδας.

Η στιγμή της διαδικτυακής σύνδεσης με τα παιδιά στην Αθήνα ήταν στιγμή μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά της παροικίας συνομίλησαν με τα παιδιά στην Αθήνα στα ελληνικά, έκαναν ερωτήσεις για να αντλήσουν πληροφορίες για τις πέντε Καρυάτιδες και την Καρυάτιδα C, αντίστοιχα. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που η υπεύθυνη της δράσης στην Αθήνα, Σπυριδούλα Χρονή, μας έδειξε την κενή θέση της Καρυάτιδας C στο Μουσείο της Ακρόπολης και η μαθήτρια Ελισάβετ Δούκα, μιλώντας εκ μέρους της χαμένης Καρυάτιδας, εξέφρασε την επιθυμία της να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στο τέλος, τα παιδιά στο Βρετανικό Μουσείο έγιναν δημοσιογράφοι και πήραν συνέντευξη από τους επισκέπτες του μουσείου για την επιστροφή της Καρυάτιδας στην Ελλάδα και την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ευχαριστίες πολλές στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για την όμορφη και ξεχωριστή συνεργασία και για τις μοναδικές στιγμές συγκίνησης που πρόσφερε αυτή η δράση σε μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστίες πολλές στις εκπαιδευτικούς και τις εθελόντριες της βιβλιοθήκης Ντιάνα Καντάρογλου, Ευδοκία Μιχαλοπούλου, Νάντια Τζανέτη και Εύη Χριστοφίδου για την υλοποίηση της δράσης και στη Μαλαματένια Χλη, την αρχαιολόγο μας, για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας για τα γλυπτά του Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες.

Θερμές ευχαριστίες και στους γονείς και φίλους της βιβλιοθήκης που συμμετέχουν και στηρίζουν με αγάπη τις δράσεις μας.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy