Ελληνική Δανειστική Βιβλιοθήκη Λονδίνου

“Το ελληνικό βιβλίο είναι η κιβωτός της ελληνικής γλώσσας.” 

Μιας γλώσσας με μεγάλη ιστορία που όμως στον σημερινό κόσμο παραμένει περιορισμένη στα σύνορά της. Χρειάζεται τον κάθε αναγνώστη, όπως χρειάζεται και τον κάθε συγγραφέα, εκδότη ή βιβλιοπώλη. Το βιβλίο είναι ο κεντρικός πυρήνας της πνευματικής και πολιτισμικής ζωής.

Η δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του βιβλιόφιλου κοινού της ελληνικής σύγχρονης λογοτεχνίας  στο Λονδίνο.

Συναντήσεις Βιβλιοθήκης
Αποστολή βιβλίων σε όλο το UK!

Στην βιβλιοθήκη θα βρείτε περισσότερα από 2.500 βιβλία χωρισμένα σε 16 κατηγορίες.

Δείτε όλα τα βιβλίαΔείτε τις κατηγορίες

Δανεισμός μέσω συναντήσεων:

Κάθε μέλος της δανειστικής Βιβλιοθήκης δικαιούται να δανειστεί τρία (3) βιβλία και η διάρκεια του δανεισμού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 60 μέρες.

Δανεισμός μέσω αποστολής:

Κάθε μέλος της δανειστικής Βιβλιοθήκης δικαιούται να δανειστεί δύο (2) βιβλία και η διάρκεια του δανεισμού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 60 μέρες.

Συναντήσεις Βιβλιοθήκης

Οι συναντήσεις της βιβλιοθήκης γίνονται 2 φορές τον μήνα τις Κυριακές. Μέσα από τις συναντήσεις έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν και υπάρχουν στον χώρο ή να παραλάβετε τα βιβλία που έχετε κάνει κράτηση.

Αποστολή βιβλίων σε όλο το UK!

Η βιβλιοθήκη μέσα από την δράση της "Ελληνικά βιβλία σε όλο το UK" δανείζει βιβλία μέσω αποστολής σε όλα τα μέλη της όπου κι αν βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε αναλυτικά πως λειτουργεί!

Η κάρτα μέλους σας παρέχει το δικαίωμα να δανείζεστε απεριόριστα στη διάρκεια του χρόνου.

Με την κάρτα μέλους η βιβλιοθήκη έχει την δυνατότητα:

– να εμπλουτίζει και να αναβαθμίζει την συλλογή της με νέες εκδόσεις,
– να καλύπτει τα έξοδα αποστολής των βιβλίων (Ελλάδα πρός Λονδίνο) και
– να γνωρίζει τα μέλη της

Μάθετε περισσότερα

Η βιβλιοθήκη έχει συγκεντρώσει συχνές ερωτήσεις και απορίες και δημιούργησε το support.greeklibrary.org ώστε να δώσει απαντήσεις!

Support.greeklibrary.org