Back

Πραγματοποιήθηκε η μουσειοπαιδαγωγική δράση της Παιδικής Βιβλιοθήκης

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η μουσειοπαιδαγωγική δράση της Greek Children’s Library of London Let the Artefacts Talk: Second World War History as a story στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου (IWML).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Second World War Galleries), χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε ένα treasure hunt εκθεμάτων στον χώρο της έκθεσης. Η ομάδα με μαθητές A Level συζήτησαν για τα κρυμμένα παιδιά της Κατοχής στην Ελλάδα και τη βοήθεια που παρείχαν Έλληνες χριστιανοί σε Εβραίους συμπολίτες τους, με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου γνώσεων για το Ολοκαύτωμα Οι δικοί μου άνθρωποι της Μαρίζας Ντεκάστρο σε εικονογράφηση Χαράς Μαραντίδου (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και τη διασκευή του βιβλίου Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου σε graphic novel των Αγγελικής Δαρλάση και Δημήτρη Μαστώρου (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Η ομάδα GCSE συζήτησε για τα δεινά του πολέμου και το κάψιμο των βιβλίων με αφορμή το σουρεαλιστικό βιβλίο Ο Πόλεμος των Ζ. Ζ. Λετρία και Α. Λετρία σε μετάφραση-επιμέλεια Ελένης Βλάχου και Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη (εκδόσεις Πουά). Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γίνουν δημοσιογράφοι και να παρουσιάσουν ένα έκθεμα που τους έκανε εντύπωση, να ζωγραφίσουν αντιπολεμικά μηνύματα και να αναπτύξουν κείμενα δημιουργικής γραφής.

Στο τέλος, με αφορμή έκθεμα του μουσείου για τη Λωρίδα της Γάζας αναρωτήθηκαν για τις δυσκολίες του επαγγέλματος ενός πολεμικού ανταποκριτή. Ευχαριστίες σε παιδιά και γονείς που ανταποκρίθηκαν στη δράση αυτή και στους εθελοντές μας (Ντιάνα Κανταρόγλου και Ελένη Τρουλινου), που καθοδήγησαν τις ομάδες καθόλη τη διάρκεια παραμονής μας στην έκθεση και έκαναν την επίσκεψή μας στο μουσείο μοναδική.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy