Back

“Μια μέρα με τον Μότσαρτ” με τον Μηνά Βιντιάδη | Christmas Charity Event

Σε ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο κλίμα με ‘άρωμα και γεύση’ Αυστρίας και νότες κλασικής μουσικής πραγματοποιήθηκε το Christmas Charity Event της Greek Children’s Library of London, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο South Kensington.

Με την παρουσία της μας τίμησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας, κα. Τασούλα Τσιλιμένη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας στους γονείς τη σημασία επαφής των παιδιών της παροικίας με το ελληνικό παιδικό βιβλίο.

Ο συγγραφέας του βιβλίου ‘Μια μέρα με τον Μότσαρτ’, κ. Μηνάς Βιντιάδης, προσκάλεσε τα παιδιά στη σκηνή για να δραματοποιήσουν την ιστορία της ζωής του Μότσαρτ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση. Ο ίδιος ο συγγραφέας, ως αφηγητής, καθοδηγούσε τους μικρούς μουσικούς μας, την Ισαβέλλα και τον Αλέξη Τέιλορ, την Κατερίνα Αγγέλη και τον Δημήτρη Παπαλέκα, που πλαισίωσαν την αφήγηση παίζοντας μελωδίες του Μότσαρτ στο φλάουτο και το πιάνο και ανταποκρίθηκαν επάξια στους ρόλους της Νάνερλ, του Μότσαρτ και των γονέων τους. Ο συγγραφέας απέδειξε με έναν τρόπο μοναδικό ότι η αλληλεπίδραση με το κοινό, η βιωματικότητα και η κάθε μορφής συμμετοχή κεντρίζει την προσοχή του κοινού και εξάπτει το ενδιαφέρον κυρίως σε περιπτώσεις δίγλωσσων παιδιών.

Ευχαριστίες πολλές και από καρδιάς στον Μηνά Βιντιάδη για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχει στην εκδήλωσή μας και την τιμή που μας έκανε. Η θετική αύρα και ενέργειά του γέμισε τον χώρο και μύησε μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του μεγάλου μουσουργού. Συγκινητική η στιγμή που η μαθήτρια Δήμητρα Δούκα (Year 7) ευχαρίστησε τον συγγραφέα για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε.

Ευχαριστίες στις Άννα Μαΐλλη και Ειρήνη Μπογδάνου για την επιμέλεια της εικαστικής ανταπόκρισης των παιδιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, Ελένη Χασιώτη, Γιάννης Παπασταμάτης, Ντιάνα Κανταρογλου, Μάκης Παπαποστόλου, Φένια Σπυροπούλου, Ελένη Τρουλλινου, Γιώργος Φιλιππακοπουλος και Εύη Χριστοφιδου για την πολύτιμη βοήθειά τους, χωρίς την οποία η εκδήλωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση και μας έδειξαν, όπως λέει και η Νάνερλ στο βιβλίο, «πως η μουσική είναι μια μοναδική γλώσσα που φέρνει τους ανθρώπους κοντά χωρίς να μιλούν!».

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy