Back

Επίσκεψη στο Freud Museum London

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα ιδιαίτερο μουσείο και να μάθουμε πολλά για την ζωή του μεγάλου ψυχαναλυτή S. Freud.

Είναι ενδιαφέρον που το μουσείο εξερευνά τη ζωή και την εγκατάσταση του στο Λονδίνο, προσφέροντας πλούσιες πληροφορίες για τον ιδιωτικό του χώρο, το γραφείο, τη βιβλιοθήκη, τα προσωπικά αντικείμενα, το ντιβάνι της ψυχανάλυσης και την αλληλογραφία του στην Αθήνα. Ο προσωπικός χώρος του μεγάλου ψυχαναλυτή αποκαλύπτει πολλά για τη ζωή και τις σκέψεις του.

Η ξενάγηση από την Ελένη Χασιώτη, υπεύθυνη της δράσης, φαίνεται ότι προσέθεσε σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή του και τον τρόπο που επηρεάστηκε από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη. Ο S. Freud ένας από τους πρωτοπόρους της ψυχανάλυσης, άφησε ένα σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα. Εμείς διαπιστώσαμε, πόσο προχωρημένες ιδέες είχε για την εποχή του και πόσο επηρέασε τη ψυχανάλυση και τις πρακτικές της.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και τα μέλη για τη συμμετοχή τους και ελπίζουμε να σας συναντήσουμε στην επόμενη δράση μας. Ευχαριστίες στον εθελοντή μας Μάκη Παπαποστόλου για τις φωτογραφίες.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy