Back

Τιμητική εκδήλωση για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

«140 Χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη» – 18 Μαρτίου 2023

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Mary Summer House στο κεντρικό Λονδίνο πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία της Greek Library of London σε συνδιοργάνωση τη Διεθνή Ένωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την σκυτάλη πηρε ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς ο οποίος μίλησε για την επιστολογραφία του παγκόσμιου κρητικού συγγραφέα και μεταξύ άλλων μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εξαιρετική ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου WAI SISU για τη ζωή και το έργο του τρανού Ν. Καζαντζάκη καθήλωσε το κοινό της εκδήλωσης και καταχυροκροτηθηκε.

Η διευθύντρια της έδρας Κοραή στο King’s College Gonda Van Steen έδωσε ιδιαίτερο τόνο στην πετυχημένη βραδιά με τα όσα ανέφερε για την παρουσία του συγγραφέα στην Αγγλία.

Τον μοναδικό χαιρετισμό του ιδρυτή της Διεθνούς Εταιρείας των φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιώργου Στασινάκη μετέφερε η Κατερίνα Μοναστιρλή υπεύθυνη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με διαδραστικό τρόπο την παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του Ν. Καζαντζάκη “Ο Ανήφορος” ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εκδότης των εκδόσεων Διόπτρα.

Ο Λυράρης Χρήστος Αγγελιδάκης άνοιξε την εκδήλωση συγκλονίζοντας τους καλεσμένους με τις μελωδίες του ενώ οι ηθοποιοί Αναστασία Ρεβή και Κωνσταντίνος Αλσινός την ολοκλήρωσαν με εξαιρετικές απαγγελίες από το ανέκδοτο για πολλά χρόνια εμβληματικό έργο του συγγραφέα τον Ανήφορο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του συμμετέχοντες για την στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς επίσης τους εθελοντές μας (Ελένη Χασιώτη, Γιάννης Παπασταμάτης, Νίκη Φωτεινοπούλου, Στάθης Αποσπόρης, Antonella Savinno, Στέλλα Γεωργιάδου, Νίκη Αναστασίου) τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης:

Μέγας χορηγός:

Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (www.amis-kazantzaki.gr)

Χορηγοί:

– Vamva Sounds (www.vamvasound.com)

– The Life Goddess (www.thelifegoddess.com)

Υποστηρικτές:

– Εκδόσεις Διόπτρα

– King’s College London – Centre for Hellenic Studies

– Μουσείο Καζαντζάκη

– The Hellenic Hub

– Γραφείον Ποιήσεως

Χορηγοί Επικοινωνίας:

www.GreekList.co.uk | www.Culturebook.gr

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για την αγάπη και την στήριξη του στην Greek Library of London.

Φωτογραφίες: www.johnkolikis.com

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy