Back

Εκδήλωση «Ελληνίδες δημιουργοί σήμερα» – London Book Fair

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού για την προβολή της ελληνικής συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Λονδίνου που διεξήχθη 12-14 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου με την εκδήλωση «Ελληνίδες δημιουργοί σήμερα».

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, η Παναγιώτα Νάκου, Director της Greek Library of London απηύθυνε έναν χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Λονδίνου, ευχαριστώντας το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συνεργασία και, τέλος, την ομάδα εθελοντών της βιβλιοθήκης. Η Διευθύντρια Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Σίσσυ Παπαθανασίου, μίλησε στο κοινό για τη σημασία της φετινής βράβευσης της Ρέας Γαλανάκη με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για τη συνολική προσφορά της στα Γράμματα, την προβολή και προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό, τα προγράμματα φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα Λογοτεχνικά Έτη ‘Αλκης Ζέη, Ιάκωβου Καμπανέλλη και Αντώνη Σαμαράκη και τις αντίστοιχες ανθολογίες που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο.

Οι ποιήτριες Μυρσίνη Γκανά και Λένα Καλλέργη με αυθορμητισμό και αμεσότητα συνομίλησαν με τη σειρά τους με τις συντονίστριες και το κοινό για τον ρόλο της ποίησης στη ζωή τους, τα πεδία άντλησης έμπνευσης, τη στρατευμένη τέχνη, την επιρροή που ασκεί το προσωπικό βίωμα στη συγγραφή και απήγγειλαν ποιήματα που οι ίδιες ξεχωρίζουν από τις ποιητικές τους ανθολογίες.

Ευχαριστίες στο πιστό κοινό της βιβλιοθήκης αλλά και στους νέους φίλους και φίλες που μας τίμησαν δίνοντας το παρών και σε αυτό το Live Conversation.

Ευχαριστίες στις Ευδοκία Μιχαλοπούλου και Γεωργία Καραντώνα για τον συντονισμό της συζήτησης.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy