Η Greek Library of London είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Λονδίνο και δημιουργήθηκε το 2017. Επίσημα έχει καταχωρηθεί στα μητρώα των Charity το 2018 με την επωνυμία EKIVIL (Charity number 1179392).

Η Greek Library of London δημιούργησε την πρώτη κινητή ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη στο Λονδίνο, με στόχο να επικοινωνήσει και να παρουσιάσει την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, αφ’ ενός στους Έλληνες που ζούν στην Αγγλία και αφ’ ετέρου στους φιλέλληνες που συνομιλούν με τα Ελληνικά Γράμματα.

H βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα απο 3.000 βιβλία τα οποία καταγράφουν όλες τις μορφές της συγγραφής και συνομιλούν με όλες τις μορφές της λογοτεχνίας και της ιστορίας. Εχει περισσότερα απο 350 εγγεγραμμένα μέλη που ακολουθούν τις εκδηλώσεις που κάνει.

Δράσεις της Greek Library of London:

Σε αποκλειστική συνεργασία με το “Γραφείο Ποιήσεως” έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις και ανθολογίες οι οποίες θα έχουν και δίγλωσση παρουσίαση τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.
Με συνέδρια και συνεργασίες  με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα υπηρετήσει  τις ανάγκες για τη φιλαναγνωσία και βιβλιοφιλία των συνδρομητών της δανειστικής βιβλιοθήκης. Προσωπικότητες των γραμμάτων  και των τεχνών θα μετακαλούνται στο Λονδίνο για να για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους.

Προεδρεύων Ελληνικού Κύκλου: Αντώνης Δ. Σκιαθάς
Γενική Διεύθυνση UK : Παναγιώτα Νάκου
Διεύθυνση Δανειστικής Βιβλιοθήκης: Γιάννης Κωλίκης
Υπεύθυνη Παραλαβής & Αποστολής βιβλιών (Αθήνα): Ηρα Κωλίκη
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών: Ευάγγελος Κρητικός
Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών: Αντιγόνη Βαφείδου, Α. VAFEIDOU LAW OFFICE